vervoer van deur tot deur, voor iedereen

Tijdelijke maatregelen Regiotaxi – 08 april 2021

Na meer dan een jaar in de coronacrisis te hebben gezeten, begint de samenleving heel voorzichtig, stapje voor stapje, weer op gang te komen.
Kwetsbare mensen worden gevaccineerd, versoepelingen worden langzaam doorgevoerd en het leven wordt weer opgepakt.
Ook bij de Regiotaxi merken we dit. Langzaam begint u weer meer gebruik te maken van onze diensten en het aantal ritten neemt weer toe.
Uiteraard zijn we erg blij om u weer terug te zien!

Tegelijk zijn nog steeds de maatregelen uit het sectorprotocol van kracht. Door deze maatregelen kunnen er minder personen per taxi mee en zijn er meer voertuigen en chauffeurs nodig om iedereen te kunnen vervoeren.
Om ervoor te zorgen dat u en alle andere reizigers toch zo goed mogelijk vervoerd worden, vragen wij u de komende tijd met het volgende rekening te houden:

 • als u een taxi wilt bestellen, doe dit dan tenminste vier uur van tevoren;
 • het kan gebeuren dat de vervoerder u vraagt uw rit iets eerder of juist iets later te maken. Dit hangt af van het aantal taxi’s en chauffeurs die op dat moment beschikbaar zijn;
 • wij kunnen momenteel niet voor iedere rit garanderen dat u op tijd wordt opgehaald of afgezet. Hou hier bij uw planning alstublieft rekening mee;
 • om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van uw rit is het, juist nu, nog belangrijker dat uw juiste telefoonnummer bekend is bij de Klantenservice. Controleer deze alstublieft zorgvuldig;
 • alle overige maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, blijven nog steeds van kracht. U vindt deze allemaal op onze pagina over corona >>.

Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om uw rit zo goed mogelijk en op tijd te laten verlopen.


Richtlijnen Coronavirus – 02 februari 2021

NIEUWE MAATREGELEN RIVM

Door het RIVM zijn nieuwe aanvullende maatregelen genomen om ook het vervoer in de Regiotaxi nog veiliger te laten verlopen.
Deze maatregelen zijn ingegaan op zaterdag 6 februari.

 • Als u behoort tot een risicogroep voor Covid-19, dient u (en eventueel uw begeleider) voortaan een medisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen in de Regiotaxi. Meer informatie over deze mondkapjes en welke risicogroepen er zijn, vindt u op de website van de Regiotaxi.
 • In de taxi mag per bank of rij stoelen slechts één zitplaats bezet zijn. U mag hierbij niet recht achter elkaar of recht achter de chauffeur plaatsnemen. De plaats die een reiziger in een rolstoel inneemt wordt hierbij gezien als één zitplaats. Volgt u alstublieft de aanwijzingen van de chauffeur op.
 • Door de huidige, aangescherpte maatregelen is het uitvoeren van de taxi-indicatie momenteel niet mogelijk. Het voertuig dat u komt ophalen is daarom een taxibus met lage instap.

Moet u getest worden?

Als u getest moet worden op corona en u gebruikt de Regiotaxi om op de testlocatie te komen, geeft u dit dan a.u.b. duidelijk aan bij uw boeking. De rit wordt dan zo min mogelijk gecombineerd met andere reizigers! Meer informatie over ritten naar een testlocatie vindt u op de website van de Regiotaxi.


Richtlijnen avondklok – 31 maart 2021

Sinds 23 januari heeft Nederland te maken met een avondklok vanaf 21:00 uur. Per 31 maart 2021 is deze verlaat naar 22:00 uur.
Hieronder leest u wat dit voor gevolgen heeft voor uw rit(ten) met de Regiotaxi.

 • De Regiotaxi Holland Rijnland blijft vooralsnog tijdens de uren van de avondklok rijden.
 • U kunt alleen nog na 21:30 uur met de Regiotaxi reizen als u hier een geldige reden voor heeft. Deze redenen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.
 • U moet dan zelf zorgen voor een ingevuld formulier ‘Eigen verklaring avondklok’. U kunt deze verkrijgen op de website van de Rijksoverheid.
 • U bent zelf aansprakelijk als u reist zonder geldige reden en loopt hiermee het risico op een boete.
 • Ritten met een vertrektijd na 21:00 uur moeten voor 20:00 uur gereserveerd worden.
 • Als u een rit met een vertrektijd na 21:00 uur wil reserveren, wijst de telefonist u erop dat u een geldige reden moet hebben om te reizen na 22:00 uur en dat u zelf moet zorgen voor een geldige verklaring.
  De chauffeur hoeft ook niet te controleren of u een geldige reden heeft om te reizen en of u de ‘Eigen verklaring avondklok’ bij u heeft.
 • Heeft u al een rit gereserveerd tussen nu en 20 april met een vertrektijd na 21.00 uur, neemt u dan alstublieft contact op met de Klantenservice.

 


Regiotaxi Holland Rijnland

Logo RegiotaxiDe Regiotaxi Holland Rijnland is een kruising tussen bus en taxi. Wie reist met de Regiotaxi, wordt thuis opgehaald en naar de gewenste bestemming gereden. Het is een soort deeltaxi die tijdens de rit meerdere mensen kan ophalen of afzetten. Zowel mensen met als zonder Wmo-indicatie voor vervoer, kunnen gebruikmaken van de Regiotaxi Holland Rijnland.

Holland Rijnland beheert het contract, onderhoudt contacten met vervoerder De Vier Gewesten en volgt nauwlettend of deze zich houdt aan de eisen in het contract | 288 kb |. Dit gebeurt aan de hand van gegevens die de vervoerder maandelijks aanlevert. Verder houdt Holland Rijnland contact met de gemeentelijke Wmo-afdelingen en uiteraard met de reizigers. Holland Rijnland is ook aanspreekpunt voor klanten die niet willen bellen met de klantenservice van de vervoerder zelf of daar niet verder komen. Via de klankbordgroep Regiotaxi, waarin belangenorganisaties zijn vertegenwoordigd, informeert Holland Rijnland de belanghebbenden over de ontwikkelingen, maar krijgt zij ook informatie over het functioneren van het systeem.


Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief van de Regiotaxi