vervoer van deur tot deur, voor iedereen

Richtlijnen Coronavirus – 4 januari 2021

De maatregelen die de afgelopen maanden golden, zijn momenteel nog steeds van kracht.
Eén van de belangrijkste maatregelen is dat u in de Regiotaxi een niet-medisch mondkapje moet dragen.

Graag vragen wij hierbij uw aandacht voor het volgende:

  • U dient uw mondkapje al op te hebben vóórdat u in de Regiotaxi plaatsneemt.
  • U dient uw mondkapje gedurende de hele rit op te houden, ook wanneer u alleen in de Regiotaxi zit.

Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn.
Echter, zonder mondkapje kan en mag u niet vervoerd worden.

U dient zelf zorg te dragen voor een mondkapje. Deze zijn, onder andere, bij de supermarkt en de drogist verkrijgbaar.
Op de website van het Longfonds worden nuttige tips gegeven om zoveel mogelijk te voorkomen dat u benauwd wordt door het gebruik van een mondkapje.

Gaat u getest worden?
Als u getest gaat worden op corona en u gebruikt de Regiotaxi om op de testlocatie te komen, geeft u dit dan a.u.b. duidelijk aan bij uw boeking. De rit wordt dan niet gecombineerd met andere reizigers!

Lees hier over de maatregelen op onze pagina over corona.


Regiotaxi Holland Rijnland

Logo RegiotaxiDe Regiotaxi Holland Rijnland is een kruising tussen bus en taxi. Wie reist met de Regiotaxi, wordt thuis opgehaald en naar de gewenste bestemming gereden. Het is een soort deeltaxi die tijdens de rit meerdere mensen kan ophalen of afzetten. Zowel mensen met als zonder Wmo-indicatie voor vervoer, kunnen gebruikmaken van de Regiotaxi Holland Rijnland.

Holland Rijnland beheert het contract, onderhoudt contacten met vervoerder De Vier Gewesten en volgt nauwlettend of deze zich houdt aan de eisen in het contract | 288 kb |. Dit gebeurt aan de hand van gegevens die de vervoerder maandelijks aanlevert. Verder houdt Holland Rijnland contact met de gemeentelijke Wmo-afdelingen en uiteraard met de reizigers. Holland Rijnland is ook aanspreekpunt voor klanten die niet willen bellen met de klantenservice van de vervoerder zelf of daar niet verder komen. Via de klankbordgroep Regiotaxi, waarin belangenorganisaties zijn vertegenwoordigd, informeert Holland Rijnland de belanghebbenden over de ontwikkelingen, maar krijgt zij ook informatie over het functioneren van het systeem.

In 2019 nam Holland Rijnland het initiatief voor een klanttevredenheidonderzoek. De rapportage is in november 2019 besproken met de gemeenten en de klankbordgroep. Op basis hiervan vinden extra gesprekken met de vervoerder plaats, die meespelen bij het al dan niet verlengen van het huidige contract in 2021. Afhankelijk hiervan start in 2020 of later  de voorbereiding van een nieuwe contractperiode.


Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief van de Regiotaxi