Van der Velden voorgesteld aan de regio

Peter van der VeldenTijdens het Regiocongres van 20 september heeft Peter van der Velden, interim burgemeester van Leiden, zich voorgesteld. Voor een periode van één jaar treedt hij in de voetsporen van Henri Lenferink. Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en lid van het dagelijks bestuur (DB) van Holland Rijnland, maakte er geen geheim van dat ook wordt bekeken of Van der Velden Lenferink’s rol kan overnemen als DB-voorzitter.

Maar voordat dat zover is, gaat hieraan nog een proces vooraf. Dat kan er als volgt uitzien. De gemeente Leiden draagt Van der Velden voor als lid van het Algemeen Bestuur. Dat Algemeen Bestuur draagt uit haar midden een nieuwe voorzitter aan. De voorzitter van het Algemeen Bestuur is tegelijkertijd voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Van der Velden is goed bekend met regionaal samenwerken vanuit zijn vorige functies als burgemeester van Bergen op Zoom en Breda en waarnemend burgemeester van Dordrecht. Tijdens het Regiocongres onderschreef hij het belang om gezamenlijk op te trekken bij vraagstukken die de gemeentegrens overstijgen.

Back To Top
Ga naar de inhoud