Succesvolle afronding installatieproject Holland Rijnland

 

Klik om de foto te vergrotenOp 3 november ontvingen zeven deelnemers aan het installatieproject Holland Rijnland hun certificaat. Hiermee zijn zij gereed voor een baan in de installatiebranche. Het scholingstraject, dat deels betaald is door Holland Rijnland, is bestemd voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De zeven geslaagden behaalden naast hun certificaat, tevens een VCA-diploma, gericht op veiligheid, gezondheid en milieu. Vier van de deelnemers kwamen uit regio Rijn- en Veenstreek, twee uit de Duin- en Bollenstreek en één uit Leiden.  Ze staan klaar om via Wij Techniek geplaatst te worden bij bedrijven die bij hen zijn aangesloten.

Kennis en ervaring opdoen

Het installatieproject stagneerde in het voorjaar, twee weken na de start, door de Coronacrisis. IN september pakten de deelnemers het traject weer op. Deelnemers doen techniekkennis en -ervaring op, halen hun VCA-diploma, volgen een training om zich werknemersvaardigheden eigen te maken én leren Nederlands gericht op vaktaal. De deelnemers waren namelijk vooral van allochtone afkomst. De praktijk en VCA vonden plaats in de leer-werkplaatsen van opleider InstallatieWerk in Leiden. De training werknemersvaardigheden werden verzorgd door Bekensteyn Training en Coaching. Taalbureau Sprekend Ann verzorgde de taallessen.

Behoefte aan technisch personeel?

De komende tijd gaat de projectorganisatie, waarbij het werkgeversservicepunt Rijnvicus betrokken is, nadenken over een volgend traject. Belangrijk hierbij is dat er behoefte aan personeel is bij de werkgevers in de installatiebranche en dat er mogelijkheden zijn voor zij-instromers. De vraag vanuit het bedrijfsleven is leidend bij dit regionale project.

Technisch installatiebedrijven in de regio die belangstelling hebben voor deze vers opgeleide arbeidskrachten, kunnen contact opnemen met de branchecoördinator Techniek en Bouw of projectleider Klaske Sinnema (ksinnema@aadr.nl).

Back To Top
Ga naar de inhoud