Ruim baan voor doorfietsroutes

Het wordt steeds drukker op de fietspaden en door het gebruik van steeds meer e-bikes neemt ook de snelheid op die routes toe. Om deze duurzame manier van verplaatsen goed te faciliteren, wil de regio investeren in verbetering van het doorfietsroutenetwerk. Daarvoor is het noodzakelijk om te weten wat de huidige stand van dat netwerk is, waar verbeteringen nodig zijn en waar de prioriteiten liggen. Onderzoek daarnaar is zo goed als afgerond.

Binnen de regio Holland Rijnland is er veel enthousiasme om een regionaal doorfietsroutenetwerk te realiseren. Tijdens de Regiodag van 8 februari stemde de Commissie Mobiliteit in om als regio aan de slag te gaan. Maar om te beginnen was het zaak de huidige situatie in kaart te brengen.

De afgelopen maanden verrichtte Royal HaskoningDHV onderzoek om de netwerkkaart van Holland Rijnland te actualiseren, ontbrekende schakels te signaleren en daarmee de gehele opgave in beeld te krijgen. Dat onderzoek is zo goed als afgerond. Met deze basis kan de regio de volgende stap zetten.

Het  goed in kaart hebben van het doorfietsroutenetwerk is belangrijk om uiteindelijk ook externe financiering vanuit het Rijk aan te trekken. Overigens draagt de provincie Zuid-Holland al bij aan de verbetering van de doorfietsroutes in het kader van verkeersveiligheid. In het coalitieakkoord hecht de provincie ook veel belang aan de verdere ontwikkeling van doorfietsroutes.

Hoe we als regio verder gaan werken aan het doorfietsroutenetwerk, wordt besproken op 13 september tijdens een nieuwe Regiodag van Holland Rijnland.Klik om de foto te vergroten

Back To Top
Ga naar de inhoud