Rijvaardigheidsritten voor 50-plussers

Hoe is het gesteld met de rijvaardigheid en verkeerskennis als 50-plusser? Op donderdag 12 april konden automobilisten van vijftig jaar en ouder dit testen in Alphen aan den Rijn, onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur.Klik om de foto te vergroten

Tijdens de rijvaardigheidstesten werden gehouden bij kerkelijk en gemeenschapscentrum De Bron. Er kwamen alle aspecten van het autorijden aan bod. De rijvaardigheid werd getest met een rit in de eigen auto onder begeleiding van een instructeur op de passagiersstoel. De ritten waren nadrukkelijk geen herexamen, maar bedoeld als test.

Binnen kregen deelnemers tekst en uitleg over verkeerstheorie. Daarnaast werden gehoor, reactievermogen en zicht getest.

De organisatie van de rijvaardigheidstest voor 50-plussers, was in handen van de gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met Rijschool Rijnland, Tuijn Optiek en Hoorstudio Strating. Het was inmiddels de 25ste keer dat het evenement plaatsvond. Het project werd gesubsidieerd door Holland Rijnland.

Back To Top
Ga naar de inhoud