Oproep ambassadeurs verkeersveiligheid

Nu de vakantieperiode voorbij is en de scholen weer zijn begonnen, neemt de drukte op de wegen toe. Niet voor niets staat deze periode verkeersveiligheid weer volop in de belangstelling. Een uitgelezen moment voor de Noordwijkse wethouder Dennis Salman om zijn collega-wethouders op te roepen om – net als hijzelf – ambassadeur verkeersveiligheid te worden.

Op 5 september kwamen tijdens de Holland Rijnland regiodag wethouders uit veertien gemeenten bijeen. Eén van de onderwerpen die op de agenda stond, was Verkeer en Vervoer. Ada Aalbrecht, van de provincie Zuid-Holland, vertelde welke acties er vanuit de provincie worden ondernomen om uiteindelijk te komen tot nul (vermijdbare) verkeersslachtoffers. Het uitdragen hoe belangrijk verkeersveilig gedrag is, vormt daarbij één van de speerpunten. Dat gebeurt door allerlei uitingen via billboards en advertenties, maar ook door ambassadeurs. Zo zijn er werkgevers die actief hun werknemers aansporen tot veilig rijden. Die rol zouden ook lokale en regionale overheden kunnen bekleden.

Klik om de foto te vergrotenDaarna was het woord aan Dennis Salman. Hij gaf aan hoe zijn collega-wethouders binnen hun gemeenten het thema kunnen oppakken. Daarbij riep hij op om lokaal niveau óók verkeersveiligheidsambassadeur te worden. Iedere wethouder kreeg een speldje uitgereikt van de provinciale campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. De eerste daarvan spelde hij op bij wethouder Arno van Kempen, die binnen het dagelijks bestuur van Holland Rijnland de portefeuille Verkeer en Vervoer heeft.

Back To Top
Ga naar de inhoud