Op de pedalen bij opening Ooievaarspad

Op 1 november opende wethouder Gerard Mostert, samen met enkele leerlingen van basisschool De Burcht, al fietsend het Ooievaarspad in Valkenburg. De route maakt het mogelijk om veiliger naar school te fietsen, maar is ook een nieuwe schakel in het recreatieve fietsknooppuntennetwerk. De aanleg werd financieel mede mogelijk vanuit het Groenfonds van Holland Rijnland.

Met de opening van het Ooievaarspad – de fietsverbinding tussen woonwijk ’t Duyfrak en het oude deel van Valkenburg – is een lang gekoesterde wens van velen in vervulling gegaan. Het pad biedt schoolkinderen van De Burcht en De Dubbelburg in ’t Duyfrak een veilige route van school naar huis. Om de fietsveiligheid verder te stimuleren, gaf de gemeente alle leerlingen van de school een set fietslampjes.

Het Ooievaarspad maakt het ook mogelijk om langs een groot deel van de Oude Rijn te fietsen en is onderdeel van de (recreatieve) fietsknooppuntenroute. Samen met de Joop van der Reijdenbrug over de Oude Rijn is dit nu een aantrekkelijk alternatief voor de fietsroute langs de N206. Daarmee vervult het fietspad een belangrijke rol voor de buurt én voor de regio. De aanleg van het pad is onderdeel van het gebiedsprogramma Bloeiende Bollenstreek. De realisatie van het Ooievaarspad kende een lang voortraject. Het project was gecompliceerd, omdat er twee bruggen over de zijarmen van de Oude Rijn moesten worden aangelegd.

Omdat Valkenburg valt onder de gemeente Katwijk, was het aan de Katwijkse wethouder Mostert om de openingshandeling te verrichten. Voorafgegaan door een draaiorgel fietste hij met de basisschoolkinderen naar het Duyfrakplein. Tegelijk met de opening van het Ooievaarspad werd ook dit vernieuwde plein in gebruik genomen.

Klik om de foto te vergroten

Back To Top
Ga naar de inhoud