Ondertekening Uitvoeringsovereenkomst Leidse Ommelanden

Op 9 maart ondertekenden Paul Dirkse, namens de Leidse Ommelanden, en Cees den Ouden, namens Holland Rijnland, de Uitvoeringsovereenkomst Leidse Ommelanden 2017-2021. Holland Rijnland garandeert hiermee de financiering van dertien projecten op het gebied van natuur en recreatie.

Klik om de foto te vergroten

De dertien projecten komen in aanmerking voor financiering, omdat deze van strategisch regionaal belang zijn. Ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan de realisatie van het Groenprogramma van Holland Rijnland. Het doel van dit programma is te komen tot een aantrekkelijkere en toegankelijkere groen-blauwe leefomgeving.

De overeenkomst voorziet onder andere in de verbetering van een recreatief fietsroute- en wandelnetwerk door de aanleg van een fietspad naar Katwijk aan Zee en de realisatie van een wandelpad langs het Oegstgeesterkanaal. Zoeterwoude realiseert een belevingsroute kaas gerealiseerd en de gemeente Teylingen legt een boerenwandelpad aan langs de Zijp, wat de toegankelijkheid van de Boterhuispolder vergroot.

De groene stad-landverbinding wordt versterkt door het vergroenen van de Rijndijk in Zoeterwoude. Het project de Bult in de gemeente Kaag en Braassem vergroot de natuurbeleving. De waterrecreatie krijgt een impuls door de realisatie van aanlegplaatsen in de Kagerplassen ter hoogte van station Sassenheim en door de uitbreiding van de sleepboothaven in Leiden. in Voorschoten wordt het Laantje van Van Wissen opgeknapt en de stenen brug in park Duivenvoorde gerestaureerd. Het project Elfenbaan in Zoeterwoude is gericht op het vergroten van de biodiversiteit.

Tot slot knapt de gemeente Leiden het Korte Vlietpad en het Hooghkamerpark op
Holland Rijnland financiert 25% van de kosten. De provincie Zuid-Holland en de betrokken gemeenten financieren 75%.In zijn totaliteit wordt € 715.120,- geïnvesteerd in deze projecten. De planning is dat de dertien projecten binnen vier jaar zijn uitgevoerd. Daarmee wordt de regio Holland Rijnland nog aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers.

Back To Top
Ga naar de inhoud