OBS De Stevenshof in de prijzen

De regionale wedstrijd ‘Pimp je fiets (of schoen)’ is gewonnen door Jan van der Meer, leerling van groep 4 van basisschool De Stevenshof in Leiden. Dennis Salman, Verkeersveiligheidsambassadeur voor Holland Rijnland, reikte de prijs uit: een cheque van € 50,- voor verkeerslesmateriaal voor de school van Jan.Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Ieder jaar wordt in de Themaweek voor Verkeersveiligheid de Schoolbrengdag georganiseerd. Het idee is dat ouders die hun kinderen naar school brengen, voor een dag de auto laten staan. Door te lopen of te fietsen doen kinderen zelfstandige verkeerservaring op. Daarnaast zien ouders hoe belangrijk het is dat rond de school niet overal auto’s staan geparkeerd. Veertien scholen in de regio Holland Rijnland deden mee aan deze Schoolbrengdag.

Aan de dag was ook een wedstrijd verbonden. Kinderen werd gevraagd om op een mooi versierde fiets of op versierde schoenen naar school te komen. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 konden een foto insturen.

Op het Provinciehuis in Den Haag werd de inzending van Jan van der Meer de mooiste gevonden. Daarom werd hij, nietsvermoedend, in de klas naar voren geroepen en kreeg hij de cheque uit handen van Dennis Salman. Salman, in het dagelijks leven wethouder in Noordwijk, stelde nog enkele vragen aan de leerlingen in de klas. Uit de antwoorden bleek dat de kinderen goed op de hoogte waren van dingen die ze kunnen doen om veilig aan het verkeer deel te nemen. De Stevenshof besteedt volgens juf Mirte dan ook veel aandacht aan verkeerseducatie.

Meer informatie over verkeersveiligheid, de wedstrijd of de Schoolbrengdag, is te vinden op de website: www.schoolopseef.nl

 

Logo School op Seef Logo ROV

Back To Top
Ga naar de inhoud