skip to Main Content

Landschapsfonds doneert € 13.250,- aan de patrijs

26 oktober 2020
Logo Landschapsfonds

Als het aan Landschapsfonds Holland Rijnland ligt, lopen er in de toekomst vele patrijzen rond in de Bollenstreek. Dit is onder andere te realiseren door het aanplanten van meer hagen. De eerste haag wordt geplaatst door de Tulperij in Voorhout. Voorzitter Peter van den Akker reikte hiervoor op 20 oktober een voucher uit aan Anja Jansze. In totaal verstrekt het Landschapsfonds € 13.250,- subsidie aan dit project.

Peter van den Akker reikt de voucher uit

 

Op dit moment daalt de populatie van de schuwe patrijsvogel. Zorgelijk, vindt de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond, die zich inzet om de patrijs beter te beschermen. Samen met Landschapsfonds Holland Rijnland is er een actie op touw gezet om het aantal patrijzen flink te verhogen. Door onder andere het plaatsen van hagen krijgen de patrijzen meer bescherming en ondersteuning in hun leefgebied. Maar ook andere vogels en insecten doen hier hun voordeel mee. Zo versterken de hagen de biodiversiteit in de streek.

 

Voucheractie

Niet alleen bij de Tulperij komt er een mooie haag (terug) in het landschap, ook acht andere agrariërs plaatsen een haag met behulp van een voucher ter waarde van € 1.000,- van het Landschapsfonds Holland Rijnland. Deze Stichting ondersteunt allerlei groenprojecten die bijdragen aan het behouden en versterken van ons oer-Hollandse landschap. Wilt u informatie over deze hagen of heeft u een ander idee om het landschap mooier te maken in onze streek? Bijvoorbeeld het aanplanten van een boomgaard, bloeiende weides of bomenrijen. Bekijk dan de subsidiemogelijkheden via www.lfhr.nl/voucher.

Foto patrijs

Back To Top