Fietsknooppuntennetwerk regio Holland Rijnland uitgebreid – 90 kilometer extra trapplezier in 2017

Fietsknooppunt

Het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland wordt flink uitgebreid. Er komt 90 kilometer extra fietsroute bij, alle informatiepanelen krijgen nieuwe kaarten en beschadigde routebordjes worden opgeknapt. De werkzaamheden vinden plaats in november en december.

Sinds 2010 kunnen fietsers in de regio Holland Rijnland met behulp van de knooppuntennummers eenvoudig hun eigen route uitstippelen. Over kronkelwegen met knotwilgen en rietgedekte boerderijen, langs polderlandschappen met molens en plassen, door duinen en bollenvelden of dwars door de historische binnensteden,… het is mooi fietsen in de knooppuntenregio’s ‘Groene Hart’ en ‘Duin- en Bollenstreek’. Met de uitbreiding van het fietsknooppuntennetwerk naar 660 kilometer fietsroute, 2300 routebordjes en 220 informatiepanelen kun je echt overal opstappen en zo lang of kort fietsen als je maar wilt.

Tijdelijk overlast voor gebruikers

Tijdens de werkzaamheden kan er overlast zijn voor de gebruikers, omdat op diverse plaatsen knooppuntennummers zullen worden aangepast. Bestaand kaartmateriaal zal in veel gevallen niet meer up to date zijn. Eind december zullen alle werkzaamheden zijn afgerond en de veranderingen verwerkt in de routedatabank van het Landelijk Fietsplatform.

Nieuwe routes Singelpark en Bentwoud

Het verbeterde netwerk zal (nog) meer historische en groene plekken in de regio gaan ontsluiten en krijgt een logischer en duidelijkere bewegwijzering.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Alphen en Boskoop krijgen een volledige nieuwe route erbij door Boskoop en door het Bentwoud.
  • In Katwijk aan Zee is de route verfraaid, komt de fietser langs het Panbos en gaat via de Nachtegaallaan naar de kust. Daar kan de route worden vervolgd via de Katwijkse of de Noordwijkse duinen.
  • Leiden krijgt een nieuwe fietsroute over de singels. Startpunt voor een bezoek aan de binnenstad of voor verschillende fietsroutes in de Leidse Ommelanden
  • Ook het ruim 2,5 km lange nieuwe fietspad dat gemeente Leiderdorp aanlegt dwars door de polder Achthoven wordt na oplevering in 2017 opgenomen in het netwerk.

In de andere gemeentes vinden kleine routeaanpassingen plaats of worden de nummers gewijzigd in verband met de uitbreidingen in het netwerk. Op alle informatieborden worden de kaarten vervangen. Overal worden de bordjes nagekeken en schoongemaakt.

Holland Rijnland

Het fietsknooppuntennetwerk is aangelegd in opdracht van Holland Rijnland en gerealiseerd met steun van de gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Uitvoerder is de firma Folkersma.

Back To Top
Ga naar de inhoud