Jongerenambassadeurs Verkeersveiligheid van start

Op uitnodiging van Dennis Salman, verkeersveiligheidambassadeur voor de regio Holland Rijnland, waren Kim Rovers en Yuri van Manen gisteren te gast in het gemeentehuis van Noordwijk. Kim en Yuri – beiden leerling van het Northgo College in die gemeente – meldden zich in september spontaan aan voor de rol van Jongerenambassadeur in de regio. Ze zijn de eerste Jongerenambassadeurs verkeersveiligheid van Zuid-Holland.

Klik om de foto te vergrotenDe plannen van Kim en Yuri

Kim en Yuri hebben veel plannen. Zo zullen ze meewerken aan de promotie van de TotallyTraffic leerlingenwedstrijd CampagneCrew. Ze nemen ook zitting in de jury voor deze wedstrijd. Daarnaast zullen ze verkeersveiligheidacties binnen hun eigen school op touw zetten. Ook via social media willen de Jongerenambassadeurs van zich laten horen. Bij al hun hun activiteiten worden Kim en Yuri ondersteund door een team van experts onder wie Dennis Salman zelf. De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Holland Rijnland stelt een bedrag van € 2.000,= beschikbaar waarmee de Jongerenambassadeurs hun activiteiten kunnen financieren.

Klik om de foto te vergroten

Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers

In de themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’, tijdens een bezoek aan de klas van Yuri en Kim, stelde Dennis Salman de vraag wie ook ambassadeur verkeersveiligheid zou willen zijn. Onder de flinke groep belangstellenden waren Kim en Yuri. Kim: “Het leek me erg leuk om mee te doen. Ik wil dat er niet zo veel verkeersongelukken gebeuren. Ik heb er zelf ook één meegemaakt en het is echt heel erg. Mijn doel is: minder slachtoffers door verkeersongelukken.”

Ook Yuri heeft er zin in: “Ik steek met dit soort dingen bijna altijd mijn vinger op. Dit lijkt me wel heel erg leuk om aan deel te nemen. Daarnaast lijkt het me vooral erg nuttig. Ik heb er zin in!”

Dennis Salman is enthousiast over hun inzet: “Er vallen in Zuid-Holland – en dus ook in de regio Holland Rijnland – veel teveel slachtoffers in het verkeer. Het is keihard nodig dat iedereen z”n verantwoordelijkheid neemt om dat aantal terug te brengen. We willen naar nul! Het is belangrijk om daarbij jongeren te betrekken. En wie kunnen jongeren beter mobiliseren dan jongeren zelf? Ik ben daarom hartstikke blij dat Kim en Yuri me gaan helpen!”

De oproep van Dennis Salman en de inzet van de Jongerenambassadeurs past in het programma “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”, een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Inzet is om steeds meer partners te mobiliseren om van Zuid-Holland een gebied te maken waar vermijdbare ongevallen niet meer plaatsvinden. Ook de RPV Holland Rijnland onderschrijft deze ambitie.

Back To Top
Ga naar de inhoud