Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen

Op 15 april, aan de start van het recreatieseizoen, ondertekenden de bestuurders van de negen Hollandse Plassen-gemeenten en Holland Rijnland een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking richt zich onder andere op gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen. De ondertekening vond plaats in ‘The Rock’ aan de Westeinderplassen.

Robbert-Jan van Duijn, dagelijks bestuurslid Holland Rijnland en burgemeester van Nieuwkoop, is enthousiast: ‘Dit gebied is mooi en bijzonder. De Hollandse Plassen vormen een eenheid waar we echt trots op mogen zijn. Elke plas heeft een eigen identiteit en daarmee ook een eigen recreatief aanbod. Dat biedt veel mogelijkheden die we economisch meer kunnen benutten. Of je nu wilt ontspannen, cultuur beleven, één wilt zijn met de natuur of lekker actief sporten: het kan allemaal. Het gebied vormt jaarrond een bijzondere ervaring. Ik nodig daarom iedereen uit om de Hollandse Plassen te komen ervaren.’

De Hollandse Plassen liggen centraal in de Randstad en vormen het grootste watersport- en recreatiegebied van Nederland, groter dan de Friese Meren. Het omvat het Braassemermeer, de Kagerplassen, de Nieuwkoopse Plassen, de Langeraarse Plassen, de Reeuwijkse Plassen, de Vinkeveense Plassen, Vlietland, de Westeinderplassen, de Zegerplas en de Loosdrechtse Plassen. Naast deze grote watersportgebieden is er een netwerk van waterwegen en kleinere meren die met elkaar in verbinding staan. Betrokken ondernemers, gemeenten van de Hollandse Plassen en Holland Rijnland zetten zich in om het gebied nog beter op de kaart te zetten, door zowel het fysieke netwerk te verbeteren als de bekendheid te vergroten. Dit laatste gebeurt via de marketingcampagne ‘Ervaar de Hollandse Plassen’.

Kijk voor meer informatie op: www.ervaardehollandseplassen.nl.

Back To Top
Ga naar de inhoud