Heeft Holland Rijnland Nederlands mooiste natuurgebied?

Hollandse DuinenMaandag 10 oktober is in het tv-programma De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat de Hollandse Duinen door de vakjury genomineerd is als kandidaat voor de wedstrijd ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’. Om hieraan mee te doen, diende Dunea een bidbook in, samen met de gemeenten Den Haag, Voorschoten, Wassenaar en Westland, het  IVN, de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, Stichting Duinbehoud, Stichting Duivenvoorde en Zuid-Hollands Landschap. Het  initiatief werd nog eens ondersteund door 29 andere partijen, waaronder Holland Rijnland. Door deelname  aan de wedstrijd wordt gehoor gegeven aan de oproep van Staatssecretaris Martijn van Dam om te komen tot nieuwe Nationale Parken van (inter)nationale allure.

Met de nominatie van het beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen is aangetoond dat de regio gezamenlijk en in korte tijd een prachtige prestatie heeft geleverd. De vakjury (onder leiding van Pieter van Vollenhoven) gelooft in de ambitie om deze zeldzame natuur nog beter te beschermen en de recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker te maken.

Tot en met 31 oktober kan het publiek op de genomineerden stemmen. De drie genomineerden met de meeste stemmen krijgen ondersteuning van het ministerie van EZ om een Nationaal Park te worden.

Back To Top
Ga naar de inhoud