De Waterliniehoeve realiseert Hooiberghutten

14 oktober 2021

Op 11 oktober werden de eerste twee van in totaal vier Hooiberghutten gepresenteerd bij de Waterliniehoeve in Woerdens Verlaat, onderdeel van de gemeente Nieuwkoop. Het duurzame, circulaire initiatief werd mede gefinancierd door de Holland Rijnland afdeling van het LEADER programma.

Klik om de foto te vergroten

Agrarische ondernemers Perry en Elselina Boer van de Waterliniehoeve zagen mogelijkheden voor het realiseren van Hooiberghutten op hun bedrijf, een soort trekkershutten op de boerderij. En zij hadden de ambitie om het concept toekomstgericht te maken: duurzaam, circulair en biobased. En dat is goed gelukt.  Er werd gebruik gemaakt van gerecyclde materialen zoals heipalen en beton vermengd met olifantsgras waarmee 85% CO2-uitstoot werd bespaard. De buitenkant werd opgetrokken uit duurzaam hout van Nederlandse bodem. De wanden zijn geïsoleerd met gras en wol van de eigen schapen. Zonneboilers zorgen voor warm water en vloerverwarming.

De provincie Zuid Holland, de gemeente Nieuwkoop leverden eveneens financiële bijdragen. Het resterende deel kwam van het Europese programma LEADER dat initiatieven ondersteunt om de economie van het platteland te versterken. Organisaties, bedrijven en burgers in Holland Rijnland kunnen tot eind dit jaar in aanmerking komen voor subsidie uit dit programma. Meer informatie hierover is te vinden op: de website van Leader Holland Rijnland.

Back To Top
Ga naar de inhoud