‘Van papier naar de echte wereld’

Nog een kleine twee weken en dan vindt wederom ons jaarlijks Regiocongres plaats. Het evenement informeert en inspireert maar staat ook in het teken van ontmoeten en netwerken. Waar we vorig jaar te gast waren bij Unmanned Valley in Katwijk – hét centrum voor dronetechnologie – is dit keer het congrescentrum van Corpus in Oegstgeest plaats van handeling. Een logische link naar het nabij gelegen Leiden Bio Science Park, één van de innovatieve sectoren die onze regio herbergt.

Maar we blijven niet op één locatie. Een nieuwe toevoeging aan het congres van dit jaar, zijn twee bustours die eind van de middag vertrekken vanaf Corpus. Eén bustour heeft een route door de Duin- en Bollenstreek waarin aandacht is voor de mobiliteitsknelpunten in deze regio, maar ook voor de  uitdagingen waarvoor de sierteeltregio staat. De tweede bustour voert langs de te ontwikkelen Stedelijke As van Katwijk, via Leiden naar Alphen aan den Rijn. Onderwerpen die hier bij ter sprake komen, gaan over economie, mobiliteit, energievoorziening en nog te ontwikkelen locaties.

De bustours staan in het teken van de Regionale Investeringsagenda, de RIA, waarmee we in de regio aan de slag gaan. Beide routes doen locaties aan waar één van de veertien projecten uit deze agenda wordt belicht. De gedachte daarachter is, dat de onderwerpen die we in de RIA op papier hebben gezet uiteindelijk gaan om concrete projecten in de echte buitenwereld. Tijdens de bustour zien we daadwerkelijk waarom een bepaalde locatie een aanpak nodig heeft. En we zien met eigen ogen wat er gebeurt als we niet ingrijpen. Dat inzicht helpt uiteindelijk bij het maken van politieke keuzes, keuzes die iets teweegbrengen op betreffende locatie.

Verder zijn de bustours natuurlijk ook een mooie gelegenheid om eens over de grenzen van de eigen gemeente heen te kijken. Het geeft een kijkje in de etalage van wat onze regio allemaal te bieden heeft.

Oh ja, en mocht u zich nog niet hebben aangemeld. Doe het vooral alsnog. Het zal zeker de moeite waard zijn. Ik hoop u te zien op 12 juni.

Check onze webpagina over het Regiocongres voor meer informatie.

Back To Top
Ga naar de inhoud