Berkhoutpark geopend met Air Bee & Bee

In Voorschoten is afgelopen vrijdag 2 september het vernieuwde Burgemeester Berkhoutpark geopend. Holland Rijnland heeft in het kader van het Regionaal Groenprogramma meebetaald aan de renovatie van dit park.

Het groenprogramma heeft tot doel de groene ruimte te versterken en de ecologische en recreatieve verbindingen te verbeteren.

Een aantal jaren geleden besloot de gemeente Voorschoten om het park in oude luister te herstellen. Daarbij hoorde een uitbreiding van het speelveld met een natuurspeeltuin. Wethouder Bianca Breemer verrichtte samen met de net afgetreden burgemeester Jeroen Staatsen en DB-lid van Holland Rijnland, Kees den ouden de officiële opening.  Het drietal opende, samen met een aantal basisschoolkinderen uit Voorschoten, het bijenhotel, de Air Bee & Bee.

Het Burgemeester Berkhoutpark maakt deel uit van het grotere gebied Duin, Horst & Weide. Het gebied kenmerkt zich door een opeenvolging van afwisselende landschappen tussen de Noordzee en het Groene Hart en is cultuurhistorisch en landschappelijk uniek in de Provincie.

Bij de opening benadrukte Kees den Ouden dat regionaal steeds meer verbindingen tot stand komen. Vanuit zijn gemeente Zoeterwoude wordt het mogelijk te varen naar de Vliet en met de fiets kun je onder de A-4 via de Vlietlanden naar het landgoed Duivenvoorde fietsen.

Op de totale begroting van € 525.765,- financiert Holland Rijnland financiert een bedrag van € 131.441,-.

Back To Top
Ga naar de inhoud