Bedrijfsleven overhandigt manifest in aanloop naar verkiezingen

Klik om de foto te vergrotenIn aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, heeft de Koepel Bedrijfsleven Rijnland het manifest ‘Rijnland. Sterker door ondernemers.’ aangeboden aan de gemeenten in regio Holland Rijnland. Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en portefeuillehouder Economie en Energie in Holland Rijnland, nam het manifest in ontvangst van Martijn van Pelt (VNO-NCW Rijnland), Frank Ponsioen (Rijnstreek Koepelberaad), Willem Heemskerk (Bedrijfsleven Bollenstreek) en Herbert Zilverentant (Koepel Leidse regio) namens 16 ondernemersorganisaties uit de regio.

Met het manifest benadrukt de Koepel Bedrijfsleven Rijnland het belang van regionale samenwerking tussen gemeenten en presenteren een visie op een aantal belangrijke thema’s, zoals bereikbaarheid, ruimte, regionale economie en energie. De ondernemersverenigingen vragen in het manifest onder meer aandacht voor de bouw van voldoende woningen voor praktisch geschoolde werknemers, goede verbindingen voor de regio via weg en OV, duurzame kantoorruimten en het belang van een regionale bedrijventerreinenstrategie.

“Binnen Holland Rijnland werken we aan grote uitdagingen die allemaal ingepast moeten worden in onze schaarse ruimte”, benadrukt Liesbeth Spies. “We moeten afwegingen maken om onze ruimte zo slim mogelijk te gebruiken. Het is goed dat het bedrijfsleven hierover proactief wil meedenken.”

9 december 2021

Back To Top
Ga naar de inhoud