Aansluiting Netwerk Regionale Samenwerking

Sinds vorige week neemt Holland Rijnland deel aan het Netwerk Regionale Samenwerking. Het landelijk opererende netwerk is een platform waar medewerkers van gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden kennis en ervaring uitwisselen. Verschillende regio’s worstelen namelijk met vergelijkbare thema’s.

Het Netwerk Regionale Samenwerking is sinds anderhalf jaar actief. Nog niet alle regio’s in Nederland zijn vertegenwoordigd in het netwerk dat gefaciliteerd wordt door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Inmiddels participeren twaalf samenwerkingsverbanden in het netwerk en zijn in totaal zo’n duizend personen aangesloten bij het Forum op de VNG-website.

Naast kennis en ervaring delen, is voor Holland Rijnland ook het vergroten van het netwerk één van de redenen om aan de overlegtafel aan te schuiven. Eens per twee maanden komt het netwerk bijeen op een centrale locatie in Nederland. Daarnaast worden er circa vier keer per jaar themabijeenkomsten georganiseerd door één van de regio’s. Het idee is dat Holland Rijnland dit najaar een sessie organiseert rondom het thema omgevingsvisie.

Kijk voor meer informatie op de website van de VNG, Netwerk Regionale Samenwerking. Medewerkers van gemeentelijke organisaties kunnen zich aanmelden bij de VNG voor inzage in het forum.

Back To Top
Ga naar de inhoud