Even stilstaan…., en door!

Met de vaststelling van de Regionale Investeringsagenda leveren wij, de dertien gemeenten van Holland Rijnland, een prestatie van formaat. We hebben iets unieks in handen. Er zijn in Nederland ideeën te over hoe we onze omgeving zouden moeten inrichten. Maar die plannen omzetten naar concrete projecten, is echt een aantal stappen verder. Dat we met z’n allen goede afspraken wisten te maken, financieel ingekleed en draagvlak creëerden voor de veertien projecten, gaat echt iets betekenen voor de toekomstbestendigheid van onze regio. Op deze mijlpaal mogen we met recht trots zijn en het is goed om daar even bij stil te staan.

Tegelijkertijd is de Regionale Investeringsagenda nu nog papier. De projecten hierin zijn weliswaar concreet, maar moeten nog wel tot uitvoering worden gebracht. Dat is ook spannend. Immers, the proof of the pudding is in the eating. Heeft iedere gemeente voldoende middelen gereserveerd, zij er projectleiders en projectplannen en pakt Holland Rijnland zijn rol op? We gaan hiermee een nieuwe fase in.

Maar laten we vooral met dezelfde positiviteit waarmee we deze agenda tot stand brachten ook de volgende stap zetten. Als we vol zelfvertrouwen aan de slag gaan, kan dat er immers toe leiden dat ook andere overheden hieraan gaan bijdragen. We moeten dus doorpakken. Maar voor nu, gaan we nog even dit moment koesteren.

Back To Top
Ga naar de inhoud