Nieuwsbrief mei 2024

Wat speelt er binnen Holland Rijnland?
Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte
van de ontwikkelingen binnen de regio.


In deze editie

  • Raden bijgepraat over de energietransitie
  • Op de pedalen voor doorfietsroutes
  • 1.000 woningen per jaar extra te versnellen
  • Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen
  • Column: Van papier naar de echte wereld

Raden bijgepraat over de energietransitie

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe met de energietransitie in Holland Rijnland? Die vragen vormden het uitgangspunt voor de Raadsinformatie-bijeenkomst die plaatsvond op 24 april in een volle raadszaal van het Leidse Stadhuis.
Lees verder

 


Op de pedalen voor doorfietsroutes

In april maakten wethouders Marja Ruigrok, Jolanda Langeveld en Gerard Mostert een fietsrondje in en om Lisse. Op het zadel ervoeren zij hoe het is gesteld met enkele fietsroutes in de Duin- en Bollenstreek. ‘Nieuwe verbindingen en bruggen zijn hard nodig.’
Lees verder

 


1.000 woningen per jaar extra te versnellen

Tijdens de Regiodag van Holland Rijnland op 15 mei, in het gemeentehuis van Oegstgeest, kregen de aanwezige bestuurders tekst en uitleg over de werkwijze inclusief de eerste successen van de Regionale Versnellingstafel. Voorzitter van deze tafel, Annius Hoornstra, zette uiteen waar er kansen liggen om de woningbouw in Holland Rijnland te versnellen.
Lees verder

 


Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen

Op 15 april, aan de start van het recreatieseizoen, ondertekenden de bestuurders van de negen Hollandse Plassen-gemeenten en Holland Rijnland een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking richt zich onder andere op gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen. De ondertekening vond plaats in ‘The Rock’ aan de Westeinderplassen.
Lees verder

 


 Lees verder

Back To Top Ga naar de inhoud