Nieuws
Vooraankondiging Themacafé Verkeersveiligheid - Maak van de nul een punt - 25 oktober 2017

De wegen in Zuid-Holland en Holland Rijnland worden steeds voller. Ondanks die groeiende verkeersdrukte, gaan landelijke en regionale overheden de uitdaging aan om de veiligheid in het verkeer verder te vergroten. Gezamenlijk streven we naar nul verkeersslachtoffers, met de campagne ‘Maak van de nul een punt!’ Daarvoor is meer nodig dan aanpassingen aan de infrastructuur en handhaving. Bewustwording, gedragsbeïnvloeding en verkeerseducatie zijn net zo belangrijk.

 

Holland Rijnland organiseert op 25 oktober van 19.00 uur tot 22.15 uur het Themacafé Verkeersveiligheid. Waarop concentreren we ons als regio, waar zijn we al mee bezig en wat zijn tot nog toe de resultaten van die inspanningen? Hoe kijken we naar de veiligheid van scholieren op de fiets? Hoe reageren we op nieuwe ontwikkelingen zoals het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer of de hogere snelheden van e-bikes? En alcohol in het verkeer, hebben we dat onder controle?

 

Het Themacafé is dé plek in de regio waar raadsleden, bestuurders van gemeenten en andere geïnteresseerden op informele wijze inzichten delen en elkaar inspireren. U kunt zich alvast aanmelden voor deze bijeenkomst via dit aanmeldformulier. De uitnodiging met het programma ontvangt u zo snel mogelijk van ons. Wij zien u graag tijdens dit Themacafé!

 

  • Datum:                   25 oktober 2017
  • Tijd:                        19.00 – 22.15 uur
  • Locatie:                  Businessclub Quick Boys, Katwijk