skip to Main Content

Van A4(4) naar A4(4) door ‘Corbulotunnel’

24 september 2020
Onthulling Corbulotunnel

Van augustus 2019 tot september 2020 baande boormachine Gaia zich ondergronds twee keer een weg van recreatiegebied Vlietland (A4) naar de Leidse Stevenshof (A44). Het resultaat is een 2,5 kilometer lange tunnel als onderdeel van de RijnlandRoute, één van de grootste lobby- én investeringsprojecten voor Holland Rijnland. Met een feestelijke onthulling heeft de tunnel sinds woensdag 23 september ook een naam: de ‘Corbulotunnel’.

 

De bekendmaking van de naam vond plaats in aanwezigheid van minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouders Erika Spil (Voorschoten) en Ashley North (Leiden) en Arno van Kempen dagelijks bestuurslid van Holland Rijnland. Van Kempen benadrukte het belang van regionale samenwerking: “Holland Rijnland bestaat uit dertien gemeenten en 560.000 inwoners. Samen hebben we 75 miljoen geïnvesteerd en zo mee geholpen aan dit pareltje van een project.”
Wethouder van Kempen

 

Tijdens de werkzaamheden aan een ander deel van de RijnlandRoute (bij de N206), werden resten gevonden van een voormalige Romeinse weg. Veldheer en gouverneur in ‘Nederland’ in die tijd was Gnaius Domitius Corbulo, ook bekend van het Kanaal van Corbulo dat in onze regio tussen de Rijn en de Maas liep. De vondst en het kanaal vormden vervolgens een mooie symboliek om de tunnel te vernoemen naar iemand die 2000 jaar geleden al bezig was met mobiliteit in de regio.

 

Meer informatie vindt u op de site van de RijnlandRoute: www.rijnlandroute.nl

 

(foto boven: Vincent Basler)

Back To Top