Leefomgeving
Uitnodiging Themacafé Waterrecreatie - Koersen op kansen: 26 september 2018

De regio Holland Rijnland heeft goud in handen, met een uitgebreid netwerk aan recreatieve vaarroutes over plassen en vaarten. Hier omheen liggen volop economische kansen. Die worden echter onvoldoende benut. Daarover zijn ondernemers en bestuurders het wel eens. De Friese Meren zijn beroemd. Maar in potentie heeft het vaargebied Hollandse Plassen, waar Holland Rijnland onderdeel vanuit maakt, net zoveel te bieden.

 

Het Themacafé Waterrecreatie van 26 september haakt hierop in. Het doel is dat raadsleden, bestuurders en ondernemers inzien wat zij kunnen bijdragen om de kansen die onze waterrijke regio biedt, te verzilveren. Daarbij gaat het om het versterken van het ondernemersklimaat, het verhogen van de economische potentie en het realiseren van recreatieve mogelijkheden. Op het water, maar vooral ook daar langs. Want juist daar liggen de economische kansen.

 

Overigens zit de regio niet stil. Verschillende initiatieven en planologische maatregelen komen boven drijven rondom de Haarlemmertrekvaart, de Oude Rijnzone (De Limes) en de Plassen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van het Rondje Kaag, een recreatieve fietsroute om de Kagerplassen.

 

Voor het onderwerp Waterrecreatie heeft Holland Rijnland dit keer gekozen voor een varend Themacafé. Met de rondvaartboot Ambiance wordt een tocht gemaakt over de Kagerplassen. Terwijl deelnemers van gedachten wisselen over de mogelijkheden die de regio kan bieden op het gebied van waterrecreatie, zien zij ook hoe een concreet project als Rondje Kaag vorm krijgt. Nanning Mol, lid van het dagelijks bestuur van Holland Rijnland, leidt de bijeenkomst in. Verdere inhoudelijke bijdragen komen van Peter Groen, ondernemersplatform Hollandse Plassen, Jaap Brouwer, Waterrecreatie Nederland, en Bart van Dijk, projectleider van de gemeente Teylingen.

 

Het Themacafé is dé plek in de regio waar raadsleden en bestuurders van gemeenten en andere geïnteresseerden op informele wijze inzichten delen en elkaar inspireren. De vaartocht, inclusief een broodje, start om 17.45 uur. Om 19.00 uur meert De Ambiance weer aan, aan de Zijldijk. Om 19.30 uur wordt daar op de boot de avond vervolgd en eindigt rond 21.30 uur met een drankje.

 

Graag vernemen wij vóór 20 september of u aanwezig bent bij het Themacafé. U ontvangt dan het definitieve programma. U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

 

Datum 

26 september 2018

Aanvang rondvaart

17.45 uur uur (inloop vanaf 17.30 uur)

Aanvang Themacafé

19.30 uur uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie

Rondvaartboot M.P.S. Ambiance
t.h.v. Zijldijk 30, 2352 AB Leiderdorp
(routebeschrijving)