Algemeen
Uitnodiging Themacafé Openbaar Vervoer OV-Visie, aanbesteding, doelgroepenvervoer 5 september 2018

Hoe werkt een aanbesteding Openbaar Vervoer? Welke aspecten komen daar bij kijken en hoe krijgt doelgroepenvervoer hierin een plaats? Welke visie ligt hieraan ten grondslag? Deze vragen staan centraal tijdens het Themacafé Openbaar Vervoer, georganiseerd door Holland Rijnland. Een bijeenkomst over mobiliteit, openbaar vervoer én doelgroepenvervoer. Dus óók interessant als u actief bent binnen het sociaal domein.

 

Aanbesteding
Begin dit jaar startte de provincie met de voorbereiding van een aanbestedingstraject openbaar vervoer voor de regio Zuid-Holland Noord. De huidige concessie – het alleenrecht op openbaar busvervoer in deze regio – ligt bij Arriva en loopt nog tot december 2022. Tijdens het Themacafé krijgt u toelichting over dit traject. Ook als deelnemer kunt u input inleveren die bijdraagt aan het beleidskader.

 

De provincie en de regio’s kijken ook verder dan alleen de voortzetting van de busconcessie. Gezamenlijk verkennen zij de samenwerking tussen doelgroepenvervoer en openbaar vervoer en nemen dit op in het aanbestedingstraject. Centrale vraag hierbij is of samenwerking meerwaarde heeft. Denk hierbij aan meer efficiëntie, hogere kwaliteit en meer aanbod van vervoer. Vooral voor landelijke gebieden, met weinig openbaar vervoer, kan samenvoeging leiden tot verbetering van aanbod en afstemming.

 

OV-visie Holland Rijnland – Midden-Holland
Rond de zomer van 2017 besloot het bestuur van Holland Rijnland om samen met Midden-Holland een nieuwe OV-visie op te stellen. In de OV-visie staan vooralsnog onderdelen die geen deel uitmaken van de concessie Zuid-Holland Noord.

 

Ambtelijke sub-werkgroepen uit de Leidse Regio, de Duin- en Bollenstreek, de Rijn- en Veensteek en de regio Midden-Holland, leveren input voor de OV-visie. De adviesbureaus Transtec en Royal Haskoning DHV begeleiden dit project.

 

Programma:
Aanbesteding concessie Zuid-Holland Noord
Niet alleen krijgt u uitleg over het proces, maar aan de hand van vragen en wensen halen wij suggesties en gedachten bij u op om straks te gebruiken als input.
Spreker: Ricardo Poppeliers, projectleider aanbesteding concessie Zuid-Holland Noord in opdracht van de provincie Zuid-Holland

De OV-visie
Hoe loopt het proces en wat is de inhoud? Via verschillende vragen verzamelen bij u input die kunnen bijdragen aan de OV-visie.
Spreker: volgt

 

Het Themacafé is dé plek in de regio waar raadsleden en bestuurders van gemeenten en andere geïnteresseerden op informele wijze inzichten delen en elkaar inspireren. De avond start om 19.00 uur en eindigt rond 21.30 uur met een drankje.

 

Graag vernemen wij vóór 31 augustus of u aanwezig bent bij het Themacafé. U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

 

  • Datum                    5 september 2018
  • Aanvang                19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Locatie                   Brasserie Park, Blauwe Vogelzaal, Van Diepeningenlaan 2, 2352 KA Leiderdorp
  • Routebeschrijving