Groen
Themacafé Groen 30 september 2020

Regionale steun voor biodiversiteit 

Inloop: 19.15 -19.30 uur
Programma: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Warmond Buiten, Langebrug 1, 2362 XA Warmond
Route

 

De afgelopen jaren kwamen in de regio veel mooie projecten op het terrein van groen en landschap tot stand, zoals het vernieuwde park rondom kasteel Duivenvoorde in Voorschoten het Singelpark in Leiden, de  natuurspeeltuin bij Langevelderslag en bloemrijke bermen op verschillende locaties. Het Regionaal Groenprogramma financierde deze projecten. Dit programma wordt verlengd tot en met 2024 om nog meer aansprekende projecten te realiseren, onze zogenaamde icoonprojecten.

 

De Rijnstreek heeft een eigen Meerjarenprogramma voor groene projecten. Daarmee werd het project IJsvogel gerealiseerd, een natuurgebied in het Zaanse Rietveld vlakbij Alphen aan den Rijn. Zo liggen natuur en recreatie om de hoek voor  inwoners van Alphen aan den Rijn.

 

Maar hoe denkt u over de invulling van het Groenprogramma voor de komende jaren? In het Themacafé Groen van Holland Rijnland horen we graag uw ideeën. Het realiseren en stimuleren van biodiversiteit blijft hierbij topprioriteit. Vanuit de subregio’s zijn al diverse ideeën aangedragen. Eén daarvan is de biodiverse inrichting van het gebied Mient Kooltuin, aan de duinrand in Katwijk. Hier kan tevens een nieuwe entree voor Nationaalpark Hollandse Duinen worden gerealiseerd.

 

Een ander initiatief is Land van Ons. Deze coöperatie koopt agrarisch land op met als doel het vergroten van biodiversiteit. Land van Ons heeft inmiddels al één perceel bij Oud Ade aangekocht.

 

Het programma voor het Themacafé ziet er als volgt uit:

 

 

Het Themacafé vindt plaats bij Warmond Buiten, een landelijke locatie aan de rand van de Boterhuispolder en de Kagerplassen. U kunt zich via dit onderstaand aanmeldformulier inschrijven. Maar wees op tijd, want vanwege de richtlijnen rondom het Corona-virus is het aantal bezoekers beperkt tot dertig.