Ga naar hoofdinhoud

Terugblik informatieavond Land van Ons

Maandag 14 juni was er een informatieavond over het project van burgercoöperatie Land van Ons in de Vrouwe Vennepolder in Oud Ade. Een klein gezelschap nam deel aan de bijeenkomst, die speciaal gericht was op Algemeen-Bestuursleden van Holland Rijnland. Daarnaast was de bijeenkomst ook online te volgen. De bijeenkomst vond plaats bij Warmond Buiten, vlak bij het terrein van Land van Ons..

Holland Rijnland is voornemens het project van Land van Ons financieel te ondersteunen vanuit het Groenprogramma. Op 30 juni besluit het Algemeen Bestuur of deze financiering doorgang vindt. De informatieavond was speciaal voor AB-leden om hen bij te praten over het belang van het project, de kansen, de risico’s en de beweegredenen om hieraan deel te nemen.

In Holland Rijnland gaat Land van Ons een actieve samenwerking aan met verschillende partijen. In de Vrouwe Vennepolder in de gemeente Kaag en Braassem koopt de coöperatie 32 hectare landbouwgrond aan. Het doel is om in dit gebied een biodiverse landbouw tot stand te brengen waarmee agrariërs ook een rendabel bedrijf kunnen voeren. Bijzonder aan dit project is dat naast agrariërs en de omgeving ook gemeenten, het hoogheemraadschap, de Leidse Universiteit, Hogeschool Leiden en Naturalis erbij betrokken zijn. Er vindt voor een periode van tien jaar onderzoek plaats naar toekomstig biodivers en duurzaam landgebruik in het veenweidegebied.

Zowel Land van Ons als de Universiteit Leiden gaven presentaties over het project.

U kunt de informatieavond hier nogmaals bekijken.

Ook kunt u beide presentaties hier terugzien.

Presentaties

Video

Kijk de informatieavond hieronder terug op YouTube.

Back To Top