skip to Main Content

Regiocongres Holland Rijnland

Banner van het Regiocongres

Woensdag 14 september 2022
17.00 uur – 22.30 uur (inclusief diner)
Bonaventuracollege, Burggravenlaan 2 Leiden

Wellicht heeft u zich al aangemeld voor ons regiocongres. Dan heeft u inmiddels een bevestiging ontvangen van uw deelname. Maar heeft u dat nog niet gedaan, grijp dan nu uw kans.
Tijdens het regiocongres van Holland Rijnland ontmoet u collega raadsleden en bestuurders en doet u inspiratie op voor de nieuw gestarte raadsperiode. We praten met elkaar over de toekomst van de regio en de gebiedsgerichte aanpak.

Dit regiocongres heeft een extra feestelijk tintje, omdat ons Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) twintig jaar bestaat. Het RBL beschermt het recht op onderwijs en ontwikkeling van kinderen en jongeren uit elf Holland Rijnland-gemeenten.

Het congres wordt geleid door dagvoorzitter Esther van der Voort.

 • 17.00 uur Henri Lenferink, voorzitter van het dagelijks bestuur Holland Rijnland, verwelkomt de aanwezigen.
 • 17.10 uur Start Plenair programma met daarin:
  • Paul van Meenen, kamerlid D66, auteur wetsvoorstel ‘Leerrecht’
  • Corien van Starkenburg, directeur-bestuurder IngradoLobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs
  • Omar Ramadan, bestuurslid PO-raad
  • Joël Schmidt en Melchior Wammes van adviesraad EigenWijsheid
 • 18.30 uur Diner
 • 19.30 uur Vervolg Regiocongres Holland Rijnland

Hoe ziet onze regio er over twintig jaar uit? En wat moeten we nú doen om dat te bereiken? Waar kunnen we wonen en werken, hoe bereiken we die plekken en hoe behouden we landschappen die we waardevol vinden? We staan ook stil bij opgaven als natuurherstel, klimaatadaptatie en energietransitie die de komende jaren op onze agenda’s staan. Ook voor raadsleden en bestuurders met een maatschappelijk georiënteerde portefeuille bieden we inspirerende workshops. De inleiding op dit deel van het programma wordt gegeven door:

Friso de ZeeuwFriso de Zeeuw, strategisch adviseur en emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling. De Zeeuw legt uit waarom het belangrijk is om te werken met een gezamenlijk gedragen regionale visie. Daarbij kijkt hij met een kritische blik naar de rol van gemeenten.

 

 • 21.30 uur Afsluitende borrel

We zien er naar uit om u te ontmoeten tijdens ons congres.

Overzichtsfoto sprekers

Back To Top