Qbuzz rijdt eind volgend jaar door regio

Bussen op Leiden CentraalHet busvervoer in het concessiegebied Zuid-Holland Noord, waaronder ook Holland Rijnland valt, is vanaf 15 december 2024 voor 13 jaar in handen van Qbuzz B.V. Holland Rijnland begeleidde voor de regio het proces rondom de concessie.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland verleenden 4 juli de concessie, een  besluit dat voortkwam uit een openbare Europese aanbesteding. De inschrijving van Qbuzz kwam daarbij als beste naar voren. De vervoerder rijdt vanaf de start uitsluitend emissievrije bussen. Het bedieningsgebied van de concessie omvat naast Holland Rijnland ook de regio Midden-Holland.

De totale omzet van de concessie bedraagt ruim €1 miljard. Andere inschrijvers waren Arriva Personenvervoer Nederland B.V. (de huidige concessiehouder). EBS Public Transportation B.V., en Transdev Nederland Mobility Services N.V. Zij hebben nog een periode van 6 weken om bezwaar aan te tekenen tegen het gunningsbesluit.

Het bedieningsniveau in de concessie zal in december 2024, uitgedrukt in dienstregelingsuren, terugkeren op het niveau van vóór de pandemie: een stijging van ruim 20% ten opzichte van nu. Qbuzz introduceert naast R-net de formules snelBuzz, stadsBuzz en streekBuzz en voert ook een groot aantal aanpassingen en verbeteringen door in het lijnennet. Qbuzz biedt met de volledig nieuwe busvloot ook flink meer zitplaatscapaciteit, veel comfort zoals bijvoorbeeld individuele stoelverwarming, en een goede toegankelijkheid.

Zie ook bericht op website van Qbuzz.

Back To Top
Ga naar de inhoud