Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief header

Wat speelt er binnen Holland Rijnland?
Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte
van de ontwikkelingen binnen de regio.


In deze editie

  • Nieuwe investeringsagenda concretiseert ambities
  • Onderzoek inzet drones in bollenveld officieel gestart
  • Doorfietsroutes als laaghangend fruit
  • Regiodeal voor Greenportregio’s in de maak
  • Lijsttrekkers met voeten in de modder
  • Ringvaart is geen grens
  • Column: Een tijd van nieuwe verwachtingen

Nieuwe investeringsagenda concretiseert ambities

Foto RegiodagHet gemeentehuis van Kaag en Braassem in Roelofarendsveen, vormde woensdag 8 februari het decor van de eerste Holland Rijnland Regiodag van dit jaar. Portefeuillehouders van de dertien gemeenten kwamen bijeen voor een gezamenlijk gesprek over de op te stellen Investeringsagenda Holland Rijnland.

Lees verder

 


Foto: Drone in luchtOnderzoek inzet drones in bollenveld officieel gestart

Een symbolisch moment, woensdag 1 februari op voormalig marinevliegveld Valkenburg. Vijf samenwerkende partijen kwamen bijeen voor de officiële start van het project Remote Sensing voor de Sierteelt. Drones, diverse sensortechnieken en satellietdata worden hierbij ingezet om ziekten of aantasting bij gewassen te signaleren.

Lees verder

 


Doorfietsroutes als laaghangend fruit

Fietsers op de Hoge RijndijkOm in wielertermen te blijven; voor de aanleg van doorfietsroutes kan een tandje worden bijgezet. De animo om ze te realiseren wordt immers breed gedeeld in Holland Rijnland. Dat bleek tijdens de commissievergadering Mobiliteit op de Regiodag van 8 februari.

Lees verder

 


Regiodeal voor Greenportregio’s in de maak

Hyacinthen in bloeiBinnen Holland Rijnland wordt hard gewerkt aan de aanvraag voor een regiodeal voor drie greenportregio’s tezamen, te weten: Aalsmeer, Boskoop en Duin- en Bollenstreek. De deal is gericht op de versterking van brede welvaart. Want die staat in deze gebieden in de toekomst steeds meer onder druk. Twee van de drie Greenportregio’s zijn inmiddels akkoord met de opzet van de Regiodeal.

Lees verder

 


Lijsttrekkers met voeten in de modder

Luchtfoto Oud AdeHoe kan landbouwtransitie vormkrijgen? Een mogelijk antwoord op die vraag is te zien bij het Polderlab Vrouwe Venne. Op dit perceel in Oud Ade wordt geëxperimenteerd met nieuwe teelten, die goed gedijen in veenweidegebieden. Kandidaten voor de provinciale en hoogheemraadschapsverkiezingen zijn uitgenodigd om op 7 maart een kijkje te nemen.

Lees verder

 


Ringvaart is geen grens

Groepsfoto bestuurders‘Reizigers per fiets, bus of auto hebben geen boodschap aan gemeente- of provinciegrenzen. Die gaan gewoon naar werk, winkel of strand.’ Vanuit die gedachte kwamen op 16 februari bestuurders bijeen op het Noord-Hollands Provinciehuis. Daar maakten ze een start voor een betere bereikbaarheid rond de Ringvaart.

Lees verder

Column Lucas Vokurka

Lees verder
Back To Top Ga naar de inhoud