skip to Main Content

Jaarlijkse fietsverlichtingsactie in de regio

De dagen worden weer korter. Veel fietsers gaan de komende maanden de duisternis trotseren. Daarom is het goed om de fietsverlichting op orde te hebben. Zaterdag 28 oktober konden fietsers op verschillende locaties in de regio hun fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. Hiervoor werden alleen materiaalkosten in rekening gebracht. Verschillende rijwielhandelaren verleenden hun medewerking.

Campagne op straat

 

Al enkele jaren achtereen organiseren de gemeenten in Holland Rijnland samen met de Fietsersbond en tientallen rijwielhandelaren de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. Ook dit jaar konden fietsers terecht bij stands van de Fietsersbond in Alphen aan den Rijn en Leiden, en bij de deelnemende rijwielhandelaren om gratis hun verlichting laten controleren. Als reparatie nodig was, hoefde alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Bij de stand aan De Vest in Alphen aan den Rijn konden fietsers de postcode in de fiets laten graveren. In de week na de actie, van 30 oktober-4 november, wordt bij de deelnemende rijwielhandelaren nog 10% korting gegeven op de totale reparatie (materiaal + arbeidsloon) van de verlichting.

 

In Bodegraven-Reeuwijk begon de actie een week eerder, op zaterdag 21 oktober, bij diverse rijwielhandelaren. In Oegstgeest start de actie juist een week later, op zaterdag 4 november. Op die laatste dag is er ook een stand van de Fietsersbond bij het Dorpscentrum aan de Lijtweg in Oegstgeest.

 

Wie zonder verlichting in het donker fietst, riskeert een boete van € 55,-. Voorafgaande aan de actie gingen in diverse gemeenten de BOA’s de straat op, om fietsers met niet (goed) werkende verlichting te waarschuwen.

 

De regionale fietsverlichtingsacties sluiten aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond, en de campagne van de ROV’s onder het motto `Ik val op’.

Back To Top