Groen
Holland Rijnland opent vernieuwd fietsnetwerk
Afgelopen vrijdag (12 mei) is het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk officieel in gebruik genomen. Bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) Jeu de Boer in Hazerswoude onthulden twee bestuurders van Holland Rijnland één van de nieuwe informatiepanelen. Hierbij werden zij geholpen door een nostalgische ‘hoge bi-fietser’.

Foto Kees van Velzen en Arno van KempenTussen twee forse regenbuien door, namen vrijdag de bestuursleden van Holland Rijnland  – Kees van Velzen, wethouder in Alphen aan den Rijn én Arno van Kempen, plaatsvervangend portefeuillehouder Natuur en Landschap – het vernieuwde netwerk officieel in gebruik. Nadat beiden in een toespraak het belang van het netwerk voor de recreatie in de regio onderstreepten, onthulden zij één van de nieuwe informatiepanelen. Hierbij werden zij geholpen door een hoge-bi fietser, gestoken in passende rijwielkleding, die al fietsend de Holland Rijnland-vlag aftrok van het informatiepaneel.

 

Voor de ingebruikname van het vernieuwde netwerk, schreef Holland Rijnland ook een prijsvraag uit. Door het insturen van een favoriete plek langs één van de fietsroutes, maakten inzenders kans op een prijzenpakket, samengesteld uit tegoedbonnen. Lokale ondernemers langs de fietsroutes stelden deze beschikbaar. De winnaars waren Leo Visser, Marijke de Beer en Jesse Hofstee.

Foto bijeenkomst

Het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland beschikt nu over 90 kilometer extra fietsroutes. Daarmee telt het netwerk zo’n 660 kilometer fietsroutes, bewegwijzerd met 2300 routebordjes en 220 informatiepanelen. De officiële opening van het netwerk vormde het sluitstuk van de werkzaamheden. De uitbreiding en de kwaliteitsverbetering van het netwerk was mede mogelijk door een provinciale subsidie van 75%.

Foto vélocipède

Het regionale prijzenpakket werd mogelijk gemaakt door: Biologische Geitenboerderij Van Dorp (Weteringbrug), Bistro de Bollenschuur (Voorschoten), Boer en Goed (Zoeterwoude), Brasserie Park (Leiderdorp), restaurant De Dyck (Woubrugge), IJssalon Lucca (Noordwijkerhout), Jeu de Boer (Hazerswoude), De Kaagse Boer (Kaag), Kaasboerderij Lena’s Hoeve (Alphen aan den Rijn), Kaasboerderij De Vierhuizen (Zoeterwoude), Boerderij De Keizershof (Zoeterwoude) en Landwinkel Sonneveld (Benthuizen – Alphen aan den Rijn).

Afbeelding deelnemende bedrijven