skip to Main Content

Haven bij station Sassenheim maakt recreatief knooppunt compleet

Artist impression passantenhaven

Bij station Sassenheim realiseert de gemeente Teylingen een passantenhaven met medefinanciering van Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. Na realisatie in 2020 is het recreatief transferium bij station Sassenheim compleet. Het wandelnetwerk en fietsknooppuntennetwerk lopen al langs deze P+R-locatie.

De aanlegplaats wordt achter het parkeerdek gemaakt, in de Zandsloot. Vanaf hier varen lage boten zo naar de Kagerplassen. In de haven komen 14 ligplaatsen. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (Kiss & Sail). Wethouder Marlies Volten is enthousiast over de passantenhaven: “Hiermee wordt ook over het water direct vervoer naar de Kaag en Leiden mogelijk.”

Volgende zomer klaar

In september starten de werkzaamheden. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik. Tijdens de werkzaamheden draagt de aannemer zorg voor de verkeersveiligheid en beperken van eventuele overlast.

Aantrekkelijke verblijfsplekken

De passantenhaven wordt gerealiseerd vanuit het programma Leidse Ommelanden. In dit programma werken provincie Zuid-Holland en regiogemeenten samen aan duurzame stad-en landverbindingen en aantrekkelijke recreatieve routes. Voor Teylingen vallen onder dit programma o.a. ook de wandel- en fietspaden in de Boterhuispolder, het Rondje Kaag, het wandelpad Roodemolenpolder, de Herontwikkeling Kagerzoom en de Ruïne van Teylingen.

Foto: Artist Impression PLAN34
Back To Top