De mooiste fietsplek van Holland Rijnland

Fietsknooppuntennetwerk

Bord fietsknooppunt

Lees hier het verslag van de opening

Het fietsen via fietsknooppunten is mogelijk in heel Nederland. Via tweecijferige knooppuntnummers kunnen eenvoudig zelf rondritten worden gemaakt of bestaande routes van fietsroutewebsites worden gefietst. Sinds 2010 voert Holland Rijnland op verzoek van de veertien gemeenten diverse onderhoudstaken uit aan het fietsknooppuntennetwerk in de regio. Holland Rijnland gaf opdracht voor een verbetering en uitbreiding van het bestaande netwerk. Dit project werd begin 2017 afgerond.

Het fietsknooppuntennetwerk geeft een impuls aan het toerisme en de lokale economie in de veertien gemeenten van Holland Rijnland. Het sluit aan bij de beleidsvisie Groen, waarin opgenomen is de versterking van recreatieve routes. Daarom is opdracht gegeven voor de uitbreiding en verbetering van het netwerk. De provincie Zuid Holland was met 75% de belangrijkste financier van het project.

Het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk omvat 660 kilometer fietsroutes, bewegwijzerd met 2300 routebordjes en 220 informatiepanelen.

Het fietsknooppuntennetwerkKlik om de foto te vergroten

Wil je meer weten over het fietsknooppuntennetwerk, hoe het werkt en de routes?
Kijk dan op fietsknoop.nl. Je kunt ook de app downloaden van het netwerk op je smartphone.