skip to Main Content

Denk mee over de natuur om de hoek!

Hollandse Duinen

Eind 2016 werd het nieuwe Nationale Park Hollandse Duinen uitgekozen tot een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Voor een flink deel ligt het park in de regio Holland Rijnland. Inmiddels is de oprichting van dit nieuwe nationale park in volle gang. En daarover kunt ook u meedenken.

 

De komende drie jaar wordt het Nationaal Park verder ontwikkeld. In het eerste jaar worden de afzonderlijke gebieden binnen Holland Rijnland met elkaar verbonden. Ook wordt gewerkt aan een eenduidige herkenbaarheid van het gebied. Het Nationale Park Hollandse Duinen is 43 kilometer lang en 8,5 km breed. Het Nationaal Park is grofweg 200 km2 groot en omvat een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Daarnaast omvat Hollandse Duinen allerlei natuurgebieden, duinen, parken, bossen, bollenvelden en landgoederen, zoals Duivenvoorde, Voorlinden en de Keukenhof.

 

Uw mening is belangrijk

Meer dan 40 organisaties werken samen aan de inrichting van het park. Daarbij wordt goed nagedacht over de ambities. Bijvoorbeeld over de balans tussen rust en recreatie of welke faciliteiten niet mogen ontbreken. Uw mening is hierbij erg belangrijk.

 

Daarom gaan de initiatiefnemers graag met u in gesprek. Wanneer?

 

  • 11 mei Zeetoren, Helmweg 7, Hoek van Holland
  • 15 mei Streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114, Noordwijk
  • 16 mei Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten

 

De avonden duren van 19:30 tot 21:30 uur, met na afloop een borrel.

Meld u ook aan!

Nieuwsgierig naar onze plannen? Of heeft u ideeën voor de toekomst van het park? Meld u dan aan op www.nationaalparkhollandseduinen.nl. En volg ons op facebook en twitter.

Back To Top