skip to Main Content

Bestuurlijke inspiratiebijeenkomst Niemand op Straat!

Datum: vrijdag 29 oktober 2021
Tijd: 11.00 -13.00 uur
Livestream via: (link volgt)

De regio Holland Rijnland telt jaarlijks enkele honderden dak- en thuislozen. Zij maken gebruik van maatschappelijke opvang, verblijven bij steeds weer andere vrienden of familieleden, slapen op straat, in een auto of op een bootje. De daklozen in onze regio zijn meestal alleenstaande volwassenen, maar er raken elk jaar ook vele gezinnen en jongeren dakloos.
Wie zijn deze mensen en hoe kwamen zij in deze situatie terecht? Is hun dakloosheid te voorkomen? En als dat niet lukt: hoe kunnen zij hun leven weer zo snel mogelijk op de rit krijgen? Wat moet er op het gebied van wonen, inkomen en zorg gebeuren om dit voor elkaar te krijgen? Wat zijn kosten en baten van een effectieve aanpak?

Tijdens een bestuurlijke bijeenkomst willen wij u inspireren om het probleem dakloosheid integraal aan te pakken.
Erik Dannenberg zal ons als voorzitter van vereniging Divosa meenemen in de landelijke ontwikkelingen op dit terrein.
Ervaringsdeskundigen en professionals van woningcorporatie, gemeente en zorgaanbieder laten hun licht schijnen op knelpunten en oplossingen. Vervolgens voeren we graag het gesprek met u.

Voor wie

Wethouders Wonen, Werk & Inkomen en Maatschappelijke zorg in de regio Holland Rijnland.
Daarnaast zijn raadsleden, managers en beleidsmedewerkers van de gemeentelijke afdelingen Wonen, Wmo, Werk & Inkomen, en bestuurders/managers van woningcorporaties en wijkteams van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen.

Wanneer

29 oktober 2021 van 11.00 uur tot 13.00 uur

Hoe

Via livestream zal het mogelijk zijn actief deel te nemen aan deze sessie.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden om aanwezig te zijn op deze bijeenkomst. U ontvangt dan een link naar de livestream. Wilt u fysiek bij de sessie aanwezig zijn? Geef dit dan op het formulier aan. Zolang het maximaal aantal deelnemers nog niet is bereikt, proberen wij dan voor u een plek te reserveren.

Tip: Themacafé Wonen

3 november van 19.30 tot 22.00 uur is het Themacafé Wonen, georganiseerd door Holland Rijnland, over de uitdagingen op de woningmarkt, bedoeld voor raadsleden, woningcorporaties, zorginstellingen, huurders en andere partners op het gebied van wonen en zorg. De uitkomsten van de bestuurlijke inspiratiebijeenkomst over dakloosheid nemen we mee in dit Themacafé.

Back To Top